Wanneer is het Goed

Wie voor een dubbeltje geboren is, moet in Afrika gaan omrekenen

Project Info

Publiek Bovenbouw Basisonderwijs
Aantal Personen in overleg

Beschrijving

Drie zelfbedachte dierenverhalen:

De Krokodil wil Verder

Een verhaal geïnspireerd door een Afrikaans gezegde: ‘Het maakt niet uit hoelang een stuk hout in het water ligt, het zal nooit een krokodil worden’.

Een krokodil zit niet lekker in z’n vel, voelt zich niet thuis in zijn omgeving. Hij gaat naar de stad op zoek naar een pleeggezin. Dat blijkt niet mee te vallen, mede door toedoen van de merkwaardige eigenaar van het adoptiebureau.

Weg van de Top

Een verhaal geïnspireerd door het volgende persbericht:
Volgens de Ugandese president Yoweri Museveni moeten Afrikanen een bezoek brengen aan de maan. De Afrikaanse astronauten zouden vast moeten stellen wat ontwikkelde landen als Amerika op de maan doen (4 mei 2009).

De dieren in het bos willen allemaal de top van de hoogste boom bereiken. Daar moet het uitzicht prachtig zijn. De konijnen werken samen, de egels en de schildpadden. Wie het ook zal lukken, vast en zeker niet de oude kreupele vos. Of zijn er meerdere wegen die naar de lucht reiken?

IJkhoorn tegen Vlegel

De eekhoorns krijgen sinds jaar en dag de lekkerste hapjes in het bos. Ze worden geleid IJkhoorn. De egels moeten het doen, met de nootjes die de eekhoorns niet zo lekker vinden. De jonge Vlegel vindt het maar niks. Het bos is toch van iedereen? Het lijkt altijd zo te blijven, tot een verkiezingscampagne van IJkhoorn uit de hand loopt. Dit verhaal heb ik laten aansluiten bij diverse kerndoelen voor de bovenbouw in het basisonderwijs.

Improvisation – Sjoerd with Menoj Roekalea // Muziek in verhalen
  1. Improvisation – Sjoerd with Menoj Roekalea // Muziek in verhalen
  2. Avoyure (Long Life)- King Ayisoba Ft Sjoerd // Muziek in verhalen
  3. Prince Buju ft Sjoerd – In the War // Muziek in verhalen