De Regenmaker

naar het gelijknamige boek van Lyall Watson

Project Info

Publiek Universiteit
Aantal Personen Max. 150

Beschrijving

Een verhaal over tovenaar en slangenvanger Adrian Boshier. Bovenal een verhaal over  de ontwikkeling van het Afrikaanse continent, de geboorte van de mens en zijn uitvinding van religie, traditie en sociale systemen.

Op jonge leeftijd loopt de Engelsman Adrian Boshier zonder omkijken de Zuid-Afrikaanse wildernis in, op zoek naar de wereld zoals beschreven in de boeken van Livingstone. Niet gehinderd door enige kennis van zaken weet de jonge Adrian toch te overleven in de onherbergzame natuur van Zuid-Afrika. Hij vecht en wint van gigantische slangen en pakt gedode prooi af van leeuwen. Dit alles te voet en zonder hulp van buitenaf, zorgt ervoor dat Boshier een behoorlijke reputatie opbouwt bij de inheemse bevolking als de blanke “Vader der Slangen”. Als hij ook nog epilepticus blijkt te zijn (wat in Afrika een duidelijk teken is dat iemand een goede connectie heeft met de voorvaderen), geeft dit alles hem toegang tot – voor westerlingen – meestal onbereikbare kennis over inheems sjamanisme en spiritualiteit.

De voorstelling  geeft, naast het opmerkelijk en waargebeurde levensverhaal van slangenvanger Adrian Boshier, ook inzicht de ontwikkeling van het Afrikaanse continent, de geboorte van de Mens en zijn uitvinding van religie, traditie en sociale systemen. Door zijn unieke positie van inwoner in twee werelden, wetenschapper in de één, ingewijde toverdokter in de ander, is Boshier de aangewezen persoon om deze twee werelden dichter bij elkaar te brengen en onderling respect en begrijpen te vergroten.

Prince Buju ft Sjoerd – In the War // Muziek in verhalen
  1. Prince Buju ft Sjoerd – In the War // Muziek in verhalen
  2. Improvisation – Sjoerd with Menoj Roekalea // Muziek in verhalen
  3. Avoyure (Long Life)- King Ayisoba Ft Sjoerd // Muziek in verhalen